top of page
Marriët van Gelder Mind to Heart

Iets over mij persoonlijk…

Mijn naam is Marriët van Gelder (1978).


Afgelopen decennium heeft in het teken gestaan van persoonlijke ontwikkeling.
Daar zou ik jou graag in willen ondersteunen. Ik nodig je uit in deze warme praktijkruime, waarin jij d.m.v. zelfonderzoek, lichaamswerk en (indien passend) meditatie, ademwerk, innerlijk kind werk etc. jezelf en je behoeften beter kan gaan leren kennen.

Emotioneel lichaamswerk is met name ‘ervaren’. Het is een reis door je lichaam, waarbij ik je reisbegeleider ben aan jouw zijde.
Gedachten, gevoelens, sensaties en verlangens kun je ontmoeten, waardoor je voelt of je iets te doen, te laten hebt of dat je misschien wel voelt dat alles wat er NU is goed en kloppend is voor jou.
Dit is het proces van denken, naar voelen, naar zijn…

Mijn karakter is te omschrijven als ‘zorgzaam en doortastend’ van aard.
Ik weet mensen op hun gemak te stellen, waardoor ze zich snel vertrouwd zullen voelen.
De mate van mijn invoelend vermogen, openheid, kracht en humor op z’n tijd, kunnen bijdragen aan ‘het pad’ dat we samen gaan ontdekken, bewandelen en na verloop van tijd weer zullen afronden’.

Ter kennisgeving: ik heb uitgebreide kennis en werkervaring in de (psycho)trauma zorg. Daarnaast ben ik ook gespecialiseerd in stress/burn-out en rouwverwerking.

 

Werkervaring

Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in het AMC (in de functies van seniorverpleegkundige Traumatologie, hoofdverpleegkundige poli MKA (Mond-kaak- en aangezichtschirurgie) en coördinator/avondhoofd op de SEH.

Afgelopen drie jaar heb ik in de psychotrauma zorg gewerkt van het Sinai Centrum (seniorverpleegkundige) en daar werk ik zo'n 1 x per week nog een dienst als invalkracht. 

De kennis op zowel fysiek- als mentaal vlak- zet ik in binnen mijn praktijk. Er is eveneens langzaam een verschuiving aan het ontstaan om tijdens de contactmomenten jou te ondersteunen vanuit een houding van ‘niet weten’ en 'werken met wat zich in het hier en nu aandient'. Jouw lichaam en ziel zíjn de grootste bron van wijsheid! 


Opleidingen

 • HBO-V Verpleegkunde (1999-2001)

 • Praktijk Ondersteuner Huisarts (2003/2004)

 • HBO Management in de Zorg (2005/2007)

 • Outdoor Life-coach (2014/2015)

 • Trauma-coach (2015/2016)

 • allround hypnosetherapeut (2017)

 • Train de trainer (2018)

 • VCT-Master (Post HBO-opleiding Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering) (2019/2020)

 • ACT basisopleiding (2021)

 • EMDR training voor coaches en therapeuten (2023/2024)

 • Rebalancing (2020-2023). De cirkel is hé-le-maal rond! 

Mind to Heart... deze naam staat voor mij symbool voor het belang van het hervinden van de verbinding tussen hoofd en hart. 
 

‘Hoofd en hart horen bij elkaar: het denken is gevoelig, het gevoel verstandig...’.  

bottom of page