W E R K W I J Z E

Mijn manier van werken, is niet zo makkelijk te omschrijven. Ik gun je de ervaring om het te ondergaan!

Ik werk vanuit een holistisch principe. Dat wil zeggen dat ik tijdens de sessies gericht ben op lichamelijk, -emotioneel- en sociaal/maatschappelijk functioneren. Dit houdt in dat ik naast de gesprekken die ik met je heb, eveneens lichaamsgericht werk kan inzetten. Je gaat voelen waar zich eventuele blokkades bevinden in je lichaam en wat dat voor gevolgen heeft. Je kan gaan ervaren dat je zélf (langzaam) blokkades of ‘zwaarte’ weg kan nemen. Pijnlijke, belastende of negatieve gevoelens kunnen via je hele lichaam worden ontladen, waardoor er ruimte komt voor positieve gevoelens en je energie weer kan gaan stromen.
NB: Uiteraard vindt lichaamsgericht werk in het coaching proces plaats binnen jouw- en mijn professionele grenzen. Aanraking is niet per se nodig: JIJ kan jezelf alles geven wat je nodig hebt… Met de juiste begeleiding is het zelf herstellend vermogen van de mens namelijk enorm groot!

Afhankelijk van jouw hulpvraag en doelstelling, zet ik verschillende technieken in. Het kan zijn dat er technieken worden ingezet die maken:
-dat je dicht bij je kern komt, die je ziel raken (d.m.v. lichaamsgericht werk op een behandeltafel);
-die letterlijk ‘kracht’ vergen;
-technieken die ‘het innerlijk kind in jezelf’ aanwakkeren of je creatief vermogen uitdagen;
Veelal technieken om ‘uit je hoofd’ (ratio) te komen en je verlangen vanuit je ‘hart’ te kunnen gaan voelen!

Bovenstaande technieken zijn zowel binnen de organisatie waar je werkzaam bent, als in de natuur en/óf binnen mijn praktijkruimte in te zetten. Zeker wanneer je diepe boosheid, angst, verdriet ervaart is het raadzaam – vooral bij burn-out en/of traumaverwerking – om deze gevoelens te kunnen uitten in een veilige, besloten en warme ruimte, waar schaamte geen rol hoeft te spelen.

Ik coach een cliënt graag in de natuur (bos, park, strand, duinen of op de hei). Het effect dat de natuur heeft op mensen (met spanning) draagt vrijwel altijd op een positieve manier bij aan het proces van emotieverwerking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Door mijn jarenlange werkervaring met patiënten en personeel, ben ik in staat om mensen snel en goed aan te voelen. Mijn karakter is te omschrijven als veelal ‘zacht’ van aard. Ik weet mensen op hun gemak te stellen, waardoor ze zich snel vertrouwd zullen voelen. Maar als de situatie zich ervoor leent, schuw ik een directieve aanpak niet. Soms is dit nodig om verandering in jezelf te kunnen bewerkstelligen en je doelen uiteindelijk te bereiken.

 

Ik werk graag met:
-deelpersoonlijkheden/het innerlijk kind: de innerlijke dialoog met alle conflicterende delen in jezelf aangaan;
-regressie: terug gaan naar het verleden met als doel om ‘ontbrekende of bekende puzzelstukjes’ uit het verleden op te sporen, te analyseren, in elkaar te leggen en daardoor te verwerken.
Dit kan zowel in een coachsessie (aanwezig met volledig bewustzijn), als nog beter in een therapeutische sessie i.c.m. hypnose (een trance-staat). Het bewustzijn zal tijdens de sessie tijdelijk even op de achtergrond komen te staan, waardoor het onderbewustzijn ruimte krijgt om te gaan ‘spreken’. Dit zal je kunnen helpen om jouw persoonlijke issues daadwerkelijk op te kunnen lossen!

Als ik je met dit verhaal enigszins een duidelijk beeld heb kunnen geven, schroom dan niet contact met me op te nemen. Ik begeleid je graag in loslaten, balans, rust, (zelf)liefde én uiteindelijk vertrouwen in een betere toekomst voor jezelf en de mensen om je heen!  

218-Vrouw-wind-uitzicht-zonlicht-1920-Fo