top of page

Verbinding in deze digitale maatschappij…?

De ene na de andere digitale cursus slingert je om de oren…


Ook in mijn mailbox zijn zéker 5 exemplaren te vinden, waar ik (behoorlijk wat) geld voor heb geïnvesteerd. Als ik de ‘betaalknop’ aanklik, herken ik dan twee soorten gevoelens en gedachten in mij opkomen: 1. Gevoel: yes, dít is zó inspirerend, leerzaam, waardevol: hier ga ik tijd voor maken!!! De energie giert dan als een golf door mijn lichaam. 2. Gedachte: eigenlijk heb ik nog een aantal van deze cursussen ‘onaangeroerd op de plank liggen’ en zou het misschien beter zijn om deze éérst aan te gaan én af te ronden. Herken jij dit?


In het verlengde hiervan, las ik zonet het volgende bericht van een willekeurige business-coach op internet:

"het meest genoemde aankoopbezwaar om deze KANS voorbij te laten gaan, is: ik heb al geïnvesteerd in een cursus en wil die eerst gaan doen, voordat ik een volgende investering doe. Lijkt zo logisch, want ‘iedereen’ zegt dit en handelt daarnaar. Doen wat iedereen doet, levert resultaten op die iedereen krijgt. Dié resultaten zijn ontzettend middelmatig voor 90% van de mensen".


In navolging hierop merkte ik dat ik in mijn buik ‘weerstand’ voelde opkomen. Ik onderwerp mijzelf dan aan een aantal kritische, open vragen: - behoor ik -al dan niet- bij die groep van 90%?; - volgt de weerstand die ik voel, uit beperkende gedachten vanuit mijn hoofd?; - ligt er mogelijk een kern van waarheid in deze boodschap verscholen? -AU-; - of verschaft mijn ratio mij -bij het lezen van deze passage- mogelijk zinvolle informatie?  


Het gaat erom, dat je je eigen waarheid mag gaan (leren) voelen! Niet de waarheid die een ander je probeert voor te schotelen.

Door de gebeurtenissen op ons levenspad, hebben we allemaal ons eigen perspectief ontwikkeld. Vanuit dát perspectief maak je iedere dag, iedere maand en jaar-na-jaar weer keuzes voor jezelf: 1. Voelt dit goed voor mij en stap ik in? 2. Of ben ik wel tevreden met hoe het NU in mijn leven gaat?

Mijn ervaring is, dat leren voelen -omringd door een ander of gelijkgestemden- gewoonweg zo veel prettiger is! En ja, dat kán (ook) digitaal.

Voor mijzelf heb ik uitgevonden dat ik de voorkeur geef aan:

“fysieke verbinding als het kan en alleen digitaal verbinden als dat nodig is”!

Daar waar meer en meer organisaties/ondernemers zich specialiseren in -sec- online business, heb ik besloten tegen de stroom in te zwemmen, omdat ik geloof in DE KRACHT VAN DE MENSELIJKE VERBINDING!  


Hoe voel jij je als individu in deze alsmaar groter wordende robot-maatschappij…?
46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page